"Wat is het nut van social media?"

websiteanalyse / Diensten / Social media

Social media

U bent al enige tijd met social media bezig, maar het komt niet echt van de grond. Wanneer u iets via social media bekend maakt, wordt het nauwelijks gelezen en laten we het al helemaal niet hebben over het aantal reacties. Herkenbaar? Succesvol zijn op social media, met welke doelstelling dan ook, gebeurt niet van de één op de andere dag. Er gaat een goede strategie en een duidelijk social media beleid achter schuil. Wij helpen u graag met het opzetten van een effectief social media plan en bij het maken van de juiste keuzes.

Waarom is social media voor u van belang?

Social media is geen doel maar een middel. Een middel dat ingezet kan worden om uw doelgroep bij uw bedrijf te betrekken, om de dialoog aan te gaan en om uw reputatie te managen. Dit uitgangspunt vormt het begin van uw social media strategie. Wanneer u graag deze doelen wilt bereiken, vormt social media hiervoor een uitstekend middel.

Wat kunt u van ons verwachten?

Strategie.

Wij creëren een doordachte social media strategie die uw bedrijf representeert, maar ook rekening houdt met wat uw doelgroep graag wil lezen en weten. Bovendien krijgt u ook advies over welke social media voor u van belang zijn, waarna ze meteen worden opgezet. Indien u al in het bezit bent van social media accounts, zullen wij deze kritisch bekijken en daar waar nodig aanpassen.

Planning.

In deze fase staat de content centraal: wat wilt u graag vertellen en wanneer, maar vooral aan wie? Daarbij is planning van groot belang: zo krijgt u een beter overzicht over uw social media inspanningen en kunt u uw tijd efficiënt besteden.

Publiceren.

Naast dat wij nadenken over de inhoud en planning van uw content, kunnen we uw social media zorgen nog meer uit handen nemen door ook content te publiceren die in lijn zal zijn met de opgestelde strategie. Vooral concrete content aangevuld met duidelijke (en leuke) afbeeldingen en video’s zijn over het algemeen effectief.

Peilen.

Om de Return on Investment te meten, moeten uw social media continu gemonitord worden. Ook dit doen we graag voor u door middel van een duidelijk en transparant rapport, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt. Wij luisteren naar wat uw doelgroep te zeggen heeft en vindt, we gaan de dialoog met hen aan en passen waar nodig uw strategie aan om zo de meest optimale resultaten te bereiken.

Hoe kan het inzetten van social media voor meer ROI zorgen?